luni, 5 iulie 2010

Jurnal... (gânduri ca frânturi de stele) II

     • 21.03.2010, 11:59 - Pierdută... unde? Greu de spus. Pierdută undeva unde puţini pot să viseze. Legat de visare... Uneori e atât de greu şi să visezi. Încerci să te gândesti la lucruri frumoase, să îţi imaginezi, să îţi doresti un viitor sclipitor, plin de speranţă şi.. pur şi simplu nu reuşeşti. Ceva îţi întunecă gândurile, un val de ceaţă deasă acoperă tot ce poate fi luminos. De ce ? Altă întrebare. Mereu întrebări. Aş vrea să ştiu atât de multe lucruri. 
                             12:03 - Ochi pierduţi. Aici eram. Unde sunt pierdută? Sunt pierdută de fapt în tot ceea ce fac în fiecare zi. Sunt blocată în rutină. În programul fix, ce dacă într-o zi încerc să-l modific ceva mi se pare anormal. Şi ce era mai sus - "undeva unde puţini pot să viseze" - sunt pierdută în propriile-mi gânduri. Sunt pierdută în nopţi senine în sălbăticia Indiei, întru-n câmp de maci, într-o stradă aglomerată, în zâmbetul unui necunoscut, într-o şuviţă din părul Cleopatrei, într-o cafenea cu Mircea Eliade, într-un joc de Monopoly, în mintea unui nebun, într-un avion care e la 24 metri înainte de impactul cu oceanul… Uneori simt o nevoie disperată să fug, să scap, să evadez, să ţip, să zbor. 
                   12:10 - Fluturi. Cercei purpurii uitaţi pe masă între un caiet, pe care e aşezat un suport de cd-uri şi unul din ei acoperit de un pliant de la un târg de haine. Praf. O cană în care au fost cândva fulgi de porumb cu iaurt de capşuni şi o lingură murdară. Decor.


Un comentariu: